Alumnieuws | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

Alumnieuws

De Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten blaast binnenkort 360 kaarsjes uit. Je kan je dus al inbeelden hoeveel studenten de afgelopen jaren - en eeuwen! – hier zijn afgestuurd en de ateliers en klaslokalen hebben ingeruild voor een carrière in de kunstensector of het culturele veld.

We zetten onze alumni graag in de bloemetjes, maar ook vooral in de kijker.

  • Proficiat aan onze alumnus Miguel Cipriano die in 2019 afstudeerde als fotograaf en geselecteerd is als een Artist in Residence voor het Art Research programma van L'AiR ARTS in Parijs. Meer informatie op Instagram!

  • Alumna Gille Peeters (26) opende onlangs een eigen juwelenwinkel met haar merk Fragille in de Kammenstraat, Antwerpen. Het merk bestaat sinds enkele jaren en ze pakte er eerder al mee uit in een atelier in de diamantwijk. Maar nu heeft ze de volgende stap gezet en kan je bij haar terecht als je op zoek bent naar die ene opvallende en speelse ring. Een ideetje voor onder de kerstboom? Volg de winkel nu op Instagram!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FRAGILLE (@__fragille__)

  • Kan je maar niet genoeg krijgen van prachtige sieraden die je outfit afmaken? Dan kan je zeker ook een kijkje nemen in winkel Mass Lee, in de Kloosterstraat in Antwerpen. Designer duo Josefine Mass and Dabin Lee, allebei alumni van onze Academie, vonden elkaar tijdens hun studies en besloten samen in zee te gaan. Het resultaat? Een prachtige en unieke collectie waar zowel de Noorse simpliciteit en het speels modernisme als de traditionele Koreaanse identiteit in verweven zit. Neem een kijkje op hun website en je bent meteen verkocht!

  • Vorig jaar startten alumna Vrije Grafiek Leen Nuyts en haar man een huisgallerij. Onder de naam DE.KAMER - REMAK.ED nodigen ze artiesten uit die hun werk komen tentoonstellen in hun huis, dat voor de gelegenheid wordt ingericht als gallerij. Hun focus ligt op Grafiek, maar in de ruime zin van het woord. Op 18 november 2022 start de expositie "A Kiss is an Imprint (of an impression that emphatically demands to be reprinten)", met een grote groep alumni van de Academie. Allen daarheen!

  • Proficiat aan onze fotografie-alumnus Ivan Tomasevic, die geselecteerd werd als Artist in Residence in de SIM residentie in Reykjavik, Ijsland. The SIM Residency is een internationaal zelfgestuurd artist-in-residence programma voor artiesten op twee locaties in Reykjavik, Ijsland. Eerder werd Ivan ook al opgenomen als één van de opkomende talenten in FRESH EYES, een boek die de meest belovende fotografen van Europa samenbrengt. Doe zo voort, Ivan!

  • Volgende week donderdag 20 oktober opent een expo van het BredaPhoto residentieprogramma waarvoor onze alumnus fotografie Fabien Silvestre Suzor geselecteerd werd. Meer info hieronder!

    

Ben je geïnteresseerd in de activiteiten van onze onderzoekers, docenten en alumni? Bezoek dan de pagina Extra Muros op onze de website.

Wil je ons op de hoogte brengen van een nieuwe tentoonstelling, publicatie of prijs die je hebt gewonnen? Aarzel dan niet om een bericht te sturen naar alumni.academy@ap.be.