En daarna - Tokkelinstrumenten | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
 • Home
 • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
 • Muziek
 • Tokkelinstrumenten
 • En daarna

En daarna

Over studenten en alumni

 • Hipper dan het Four Aces gitaarkwartet wordt klassiek niet. Acht jaar na hun debuut op het eindexamen van alumnus Stein Verrelst zijn deze vier in maatpak opgetrokken jongens de Vlaamse klei ontgroeid. Hun cd Odyssee was een succes tot in China toe. Nu verkennen Bart, Inti, Menno en Stein op hun nieuwste album For Aces een onontgonnen universum. Het Four Aces Guitar Quartet gaf optredens in de belangrijkste zalen van het land zoals Flagey, Bozar, deSingel en tal van culturele centra. In 2013 won het ensemble Supernova, de Belgische kamermuziekcompetitie.
 • Jutta Troch specialiseerde in hedendaagse muziek en speelt in diverse bezettingen zoals ensemble Besides met de atypische bezetting (fluit, sax, viool, harp, gitaar, piano, percussie en elektronica) en Nadar ensemble. Als freelance harpiste stond ze op het podium met Ictus, Spectra, Het Paleis, de alternatieve rockgroep Dez Mona en de Brussels Philharmonic. Met de barokharp is ze actief binnen het collectief BOX (Baroque Orchestration X). 
 • Menno Buggenhout speelt bij His trust fund en componeert ook eigen muziek.
 • Emma Wouters vormt een duo met haar zus.
 • Jan Sanen
 • Nico Couck

 

Aanbod aan alumni

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen koestert zijn alumni en houdt graag contact met hen. Alumni kunnen via dit formulier hun gegevens invoeren of updaten.

Afgestudeerd zijn aan een van onze opleidingen, betekent dat je:

 • gratis de masterclasses kan bijwonen die georganiseerd worden door het conservatorium (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Via de kalender vind je steeds een overzicht van de aankomende masterclasses.
 • tot het einde van het kalenderjaar volgend op het jaar van afstuderen gratis (gewoon) lid blijft van vzw Bolster.
 • levenslang gratis lid blijft van de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium (uitleengeld moet wel betaald worden).

We hopen dat je ook ons blijvend informeert over je verdere artistieke prestaties via communicatie.kca@ap.be en dat we je regelmatig mogen begroeten op onze activiteiten.

Alumni netwerk op Facebook 

Ben je afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, het voormalig Herman Teirlinck Instituut, Studio Herman Teirlinck of Hoger Instituut voor Dans dan behoor je tot onze alumni. Voel je vrij om te posten over je artistieke bezigheden, jezelf en je vrienden te taggen in foto's, klasgenoten te zoeken en herinneringen op te halen. Heb je nood aan een artistieke kompaan voor een bepaald project, dan vind je hier misschien wie je zoekt.
Naar de alumnigroep

Nog verder studeren? Dat kan!

Gecombineerd met of na je masteropleiding kan je de Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten volgen, die ook op de campus wordt aangeboden. Je leert er hoe je jouw passie deelt met een divers publiek en hoe je educatief werkt met heel specifieke doelgroepen. Dat vraagt een grote artistieke bagage maar ook de juiste pedagogische vaardigheden.

Kies voor een postgraduaat om je te specialiseren in een bepaald aspect van de muziekpraktijk. Je volgt een geconcentreerd programma met voornamelijk individueel af te spreken contacturen. Zo focus je niet alleen op wát voor jou belangrijk is, maar ook wannéér het voor jou kan. Werk samen met specialisten ter zake en met het werkveld. Je opleiding is actueel en verbonden met een internationaal relevant netwerk. 

Het Orpheus Instituut biedt posthogeschoolvorming voor professionele musici aan die werken aan een individueel studiecurriculum onder begeleiding van een vooraanstaand promotor. De studie die zich bevindt op het kruispunt tussen muzikale praxis en onderzoek, leidt tot de titel van Laureaat van het Orpheus Instituut. Sinds 2004 organiseren zij ook een doctoraatsopleiding in de kunsten: docARTES.
www.orpheusinstituut.be

Onderzoeken

Alumni en docenten kunnen in het kader van een onderzoeksproject hun artistieke praxis bevragen en verrijken. Binnen de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen kan je een onderzoeksproject aangaan of een Doctoraat in de Kunsten behalen.