Antwerp Queer Choir performance | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Antwerp Queer Choir performance

Antwerp Queer Choir performance

Drie maanden lang ontmoeten 45 mensen uit de queer community elkaar wekelijks om samen te zingen. (Muziek)theatermakers Danny de Jong en Isaak Duerinck zoeken samen met de zangers naar harmonie - niet in de klassieke stemverdeling op basis van gender, wel via gesprekken, workshops en sprankelende songs.

Onze stem kan een instrument zijn, een uithangbord, een megafoon, een wapen. Hoe ga je als queer persoon om met je stem? Logopedist en stemtherapeut Katrien Eerdekens werkt met de zangers aan een gezond stemgebruik, in het bijzonder voor stemmen tijdens of na gendertransitie. Antwerp Queer Choir wil bovenal een safe space zijn waar iedereen hun stem kan laten horen en compromisloos zichzelf kan zijn.

Het koor laat voor het eerst van zich horen met een kleurrijke performance op deze happening, waarop ook ruimte wordt gegeven aan beelden en verhalen, focusgesprekken en guest acts van queer performers. Op de pupiter? Diana Ross, Lizzo, Ann Christy en misschien zelfs een vleugje Eurovision…

Antwerp Queer Choir is het Kunsteducatief Project van Danny de Jong en Isaak Duerinck voor de Educatieve Master aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

De opbrengst van de ticketinkomsten gaat integraal naar Het Opvanghuis / Le Refuge in Brussel, een noodopvang- en ondersteuningsstructuur voor LGBTQIA+ personen tussen 18 en 25 jaar die in hun persoonlijke omgeving uitgesloten worden omwille van hun seksuele geaardheid en/of genderidentiteit.