Masterclass Norma Winstone | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Masterclass Norma Winstone

Masterclass Norma Winstone

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een masterclass organiseert met de vermaarde jazzvocaliste Norma Winstone!

Tijdens deze masterclass zal Norma Winstone - een van de meest invloedrijke jazzzangeressen van de laatste 50 jaar - de studenten jazz zang coachen in improvisatie en zangtechniek. De masterclass is helaas alleen toegankelijk voor studenten. 

Norma Winstone is een Britse jazz-zangeres, tekstschrijfster en docente met een carrière die meer dan vijf decennia overspant. Ze heeft verschillende bekroonde albums uitgebracht en werkte in het verleden samen met John Taylor, Fred Hersch en vele anderen. Haar stem werd door journalisten al beschreven als de nieuwe standaard in jazzzang. Ze won heel wat internationale prijzen en werd in 2007 door de Britse koningin bekroond met een MBE (Most Excellent Order of the British Empire) voor haar bijdrage aan de Britse jazzmuziek. 

Kortom, een grande drame op het podium én als docent. Want als sinds het jaar 2000 combineert ze haar internationale carrière als zangeres en tekstschrijver met een baan als docent aan het Royal Academy of Music in Londen. We zijn dan ook bijzonder blij dat Winstone onze studenten enkele dagen onder haar vleugels wilt nemen. 

Wie onze jazzzangeressen aan het werk wilt zien, is van harte welkom op de Singers Night op 9 mei 2023. 

 

📷 Melody McLaren