What's Next?! How to tackle European subsidies and residences | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • What's Next?! How to tackle European subsidies and residences

What's Next?! How to tackle European subsidies and residences

Wat?

Heb je interesse om naar het buitenland te gaan of heb je je altijd al afgevraagd hoe je een (internationaal) subsidiedossier start? Dan is deze infosessie eentje die je niet wil missen!

De Europese programmeringsperiode 2021-2027 draait op volle toeren. Met haar vele subsidieprogramma's werkt de Europese Unie aan een innovatief, duurzaam, inclusief en welvarend Europa. Ook jij kunt met EU-subsidies je eigen en Europese ambities vormgeven. Tenminste als je weet hoe je hierop moet inspelen en wat de eisen, aandachtspunten en struikelblokken zijn. Kaatje Gevaert, liaison officer Europese subsidies en fondsen bij VLEVA, maakt je wegwijs in het Europese beleid, laat zien waar je op moet letten bij het kiezen van een Europees subsidieprogramma en geeft tips hoe je je organisatie (nog beter) kunt voorbereiden op een Europees project.

Hierna maken Gudrun Heymans en haar collega's je warm over voor het indienen van subsidiedossiers bij Creative Europe,  het Europese subsidieprogramma voor ondersteuning van internationale samenwerking specifiek voor de brede culturele en creatieve sectoren, inclusief audiovisuele media en journalistiek. Het Creative Europe Desk Vlaanderen-team gidst jou in een oogopslag doorheen de mogelijkheden aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Als klap op de vuurpijl zal Magdalena Rausch van Culture Moves Europe je informeren over hun mobiliteitsbeurzen: Culture Moves Europe verstrekt mobiliteitsbeurzen voor kunstenaars, culturele professionals , en gastorganisaties in alle 40 Creative Europe-landen. Het omvat de sectoren architectuur, cultureel erfgoed, vormgeving en modeontwerp, literair vertalen, muziek, podiumkunsten en beeldende kunst. Het evenement presenteert zowel de Individual Mobility Action, die gericht is op individuen als groepen van maximaal vijf personen, als de Residency Action, die gastorganisaties ondersteunt bij het uitvoeren van residencies. Culture Moves Europe wordt gefinancierd door de Europese Unie en wordt uitgevoerd door het Goethe-Institut.

Iedereen welkom in Aula Pand voor een informatieve middag!

Wie komt praten?

Wanneer?

Donderdag 11 mei, van 12:00-14:00

Voor wie?

Bachelor 3 en Masterstudenten & alumni

Waar?

Aula Pand, Hoofdgebouw Academie (Mutsaardstraat 31, 2000 Antwerpen)