Making Mutsaard MASTERPLAN | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • Een ruimtelijk masterplan voor de campus

Een ruimtelijk masterplan voor de campus

Van Making Mutsaard naar Creating the Campus

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (AP Hogeschool) en de Faculteit Ontwerpwetenschappen (UAntwerpen) investeren de komende 25 jaar elk 1 miljoen euro in de Mutsaardsite. Na een wedstrijdprocedure werd het team plusoffice + OMGEVING aangesteld voor deze opdracht een breed gedragen ruimtelijk masterplan te ontwerpen. Het ontwerpteam heeft hier gedurende 6 maanden intens aan gewerkt, op en naast de campus.

Op donderdag 27 mei werd het rapport MAKING MUTSAARD openbaar gemaakt en werd er gereflecteerd over het proces en de perspectieven die daaruit voortvloeien. Om deze denkoefening verder te zetten, zullen studenten, docenten, onderzoekers en andere geïnteresseerden maandelijks samenkomen onder de noemer CREATING THE CAMPUS om via presentaties, discussies en artistieke acties vorm te geven aan de kunstcampus en zijn omgeving. Op deze wijze ontstaat een hub voor diepere en nauwere samenwerkingen tussen beide instellingen onderling en tussen de instellingen en de stad Antwerpen.

Het hele team is verheugd de Making Mutsaard-publicatie te kunnen presenteren. Dit is het eindresultaat van een gezamenlijk masterplanningsproces waarbij de twee co-bewoners van de Mutsaardsite (UAntwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen) honderden docenten en studenten en twee ontwerpbureaus OMGEVING en plusoffice architecten betrokken waren. Dit door Specht Studio ontworpen boek combineert de agenda-setting voor onderwijsinfrastructuur met ontwerpend onderzoek voor campus Mutsaard in het hart van Antwerpen. Het dient als een leerboek voor de voortdurende dialoog over de toekomst van een stedelijke kunst- en architectuurcampus en de eerste stap in het verwezenlijken van vele ambitieuze projecten. 

Bekijk HIER de publicatie.

#makingmutsaard