David Huyghe naar Slow Writing Lab 2022 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • David Huyghe naar Slow Writing Lab 2022

David Huyghe naar Slow Writing Lab 2022

Sinds 2015 organiseert het Nederlands Letterenfonds het Slow Writing Lab, een project waarin een select aantal jonge auteurs hun talent op creatief en professioneel gebied kan ontwikkelen, samen met enkele Nederlandse hogere kunstopleidingen en literaire organisaties. Vorig jaar namen voor het eerst twee auteurs uit Vlaanderen deel via Literatuur Vlaanderen. Voor de zevende editie werd aan de twee schrijfopleidingen in Vlaanderen (RItcs en Conservatorium Antwerpen) gevraagd een beloftevolle jong-afgestudeerde student af te vaardigen. Drama/Woordkunst koos voor de recent afgestudeerde woordkunstenaar David Huyghe.

 

Slow Writing Lab

David is alvast in goede handen. Samen met tien andere schrijvers wordt hij begeleid door Michiel Koelink (hoofd van de Master Kunsteducatie Noord en docent aan de master MADTech van de Academie Minerva in Groningen), het Nederlands Letterenfonds, Literatuur Vlaanderen en de betrokken partners. Sinds vorig jaar worden alle deelnemers ook individueel begeleid door een coach: Ditteke Mensink, Nienke Eijsink of Marthe Zeevenhooven.
Ook vanuit Vlaanderen nemen er enkele coaches deel aan het project, onder hen schrijfster, regisseur en conservatoriumdocent Lara Taveirne.
Het Lab bestaat verder uit maandelijkse plenaire (werk)bijeenkomsten en masterclasses, en is ingericht als een ‘vrije master’: de deelnemers kiezen zelf hun onderwerp of thema, en stellen een eigen programma samen onder begeleiding van een individuele coach en experts bij hun specifieke ontwikkeltrajecten.

 

Over David

David Huyghe (1994) houdt van mystiek, zoete popcorn en dromedarissen in de sneeuw. Hij verzamelt zachte, surrealistische waarheden, droomt van verbinding en duikt graag in het duister. Al van jongs af aan schrijft hij verhalen en poëzie. Hij haalde een master Vergelijkende Moderne Letterkunde aan de Universiteit Gent en een master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Zijn teksten verschenen onder andere in Zink, Kluger Hans en DW B. Het leven als woordkunstenaar bewandelt hij nog als een ontdekkingsreiziger, het liefst traag en mijmerend. (bron: literatuurvlaanderen.be)

Voor meer informatie over het project, de vorige edities en de resultaten: www.slowwritinglab.nl.

 

Foto: Kevin De Borger