Live electronics: nieuwe optie binnen master Muziek | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Live electronics: nieuwe optie binnen master Muziek

Live electronics: nieuwe optie binnen master Muziek

Vanaf volgend academiejaar (2021-2022)  zullen studenten muziek die aan hun masterjaren beginnen, voor het nieuwe hoofdvak Live Electronics kunnen kiezen. 

In deze cursus ligt de nadruk op live electronic performance: de masterstudenten gaan aan de slag met elementaire hardware en leren om te gaan met verschillende toonaangevende computerprogramma's. Ook compositorische aspecten en het aspect 'digitale instrumentbouwer' komen aan bod. 

In de lessen leggen we heel sterk de nadruk op het individuele parcours van elke deelnemer en wordt de inhoud aangepast aan zijn of haar specifieke noden. Ook de hoofdvakdocent kan in dat opzicht vrij aangevraagd worden door de studenten. 

De titularis voor het nieuwe vak Live Electronics wordt Andrew Claes. Andrew is docent elektronische improvisatie binnen de Jazzafdeling

Deze cursus wordt vorm gegeven binnen de Jazzafdeling, maar zal openstaan voor alle bachelors muziek (eventueel na een voorbereidingsprogramma). De toelatingsproeven voor Live Electronics zijn gepland op 25 mei. Alles wat moet je moet weten over de voorwaarden en de inschrijving, kan je hier nalezen.