Nieuw in de opleiding Muziek: Collaborative piano | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Nieuw in de opleiding Muziek: Collaborative piano

Nieuw in de opleiding Muziek: Collaborative piano

Ben jij een pianist die het liefst samen met anderen musiceert? Wil je aan de slag als repetitor in een operahuis of als samenwerkend pianist? Dan is Collaborative piano de opleiding voor jou!

De masteropleiding Collaborative Piano werd gelanceerd in academiejaar 2019-2020 met als hoofdvakdocent Jeanne-Minette Cilliers. Met gepaste trots starten we in academiejaar 2020-2021 de postgraduaat Collaborative piano. 

Je kan deze masteropleiding volgen nadat je een bachelor Piano behaalde. Je kan er ook voor kiezen om eerst je master Piano (optie Podium) af te werken en daarna een master Collaborative piano te volgen of opteren voor het postgraduaat Collaborative piano.

Tijdens deze opleidingen leer je de kneepjes van het vak van samenspel. Je leert hoe je precies moet luisteren, hoe je dient te reageren op wat je hoort en hoe je die vaardigheden kan inzetten in een team, variërend van de grote teams in opera tot het intieme duo van een zanger en pianist.

_________
"Collaborative piano studeren verandert hoe je muziek maakt en ervaart. Eens je geleerd hebt hoe te luisteren naar je partner(s), zal je nooit meer op dezelfde manier naar muziek luisteren. Deze opleidingen zijn de ideale springplank naar een carrière in opera: als dirigent, koormeester of repetitor.
Jeanne-Minette Cilliers, hoofdvakdocent Collaborative piano
_________

Lees meer over Jeanne-Minette Cilliers, hoofdvakdocent Collaborative piano.

Bekijk het programma van de master Collaborative Piano onderaan deze pagina

Het programma van de postgraduaat Collaborative Piano komt binnenkort online. 

Registreer je voor de toelatingsproef Piano of de toelatingsproef voor de postgraduaat Collaborative piano