Podiumplaatsen voor alumni Drama | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Podiumplaatsen voor alumni Drama

Podiumplaatsen voor alumni Drama

Op 1 oktober 2021 in Theater a/d Rijn in Arnhem mocht Jutta Callebaut, masterstudent Woordkunst aan ons conservatorium, de Afstudeerprijs 2021 in ontvangst nemen voor haar theatertekst ‘Forelletje’. Ze verraste de jury met haar eigenzinnige stijl en absurdistische humor, en had de perfecte balans gevonden tussen komisch en ontroerend.

 

Alumna Kleinkunst en singer-songwriter Hannelore Bedert wint de Bronzen Uil publieksprijs voor haar debuutroman “Lam”. Daarin vertelt ze het verhaal van Lucia die na het overlijden van haar vader besluit haar lot in eigen handen te nemen, en af te rekenen met het verleden. Haverkamp en Bedert zullen samen met Lenny Peeters en Bert Moerman, die vorig jaar respectievelijk De Bronzen Uil en de publieksprijs wonnen, deel uitmaken van De Bronzen Uil tournee 2019-2020.

📖 Lam

Twee jong afgestudeerden van onze opleiding ActerenEvgenia Brendes en Michael Vergauwen, werden op 8 september 2019 bekroond door hun collega-acteurs van de Acteursgilde met de voor het eerst uitgereikte theaterprijs voor acteurs. Evgenia voor haar rol in "Dounia B" en Michael voor zijn rol in "Who's Afraid of Virginia Woolf". 

👀 Dounia B
👀 Who's Afraid of Virginia Woolf

Alumna Woordkunst Anneleen Van Offel is de nieuwe Letterzetter van Stad Kortrijk tot juni 2021. In de komende twee jaar zal zij haar uiterste best doen om woordkunst steviger in de openbare ruimte te brengen en jonge kunstenaars op te leiden tot creatieve ondernemers. Door haar aanstelling wordt ze ook de curator van het Memento Woordfestival Kortrijk in 2020 en 2021.

👂 Anneleen Van Offel

Voor haar dichtbundel 'Nachtroer' won alumna Woordkunst Charlotte Van den Broeck De Paul Snoekprijs 2019 uitgereikt door het stadsbestuur van Sint-Niklaas. De prijs bekroont een bundel Nederlandstalige poëzie. Alfred Schaffer, Tonnus Oosterhof, Peter Holvoet-Hanssen, Joost Zwagerman, Nachoem Wijnberg en vele anderen gingen Charlotte voor in deze prijs. Lees meer.

📖 Nachtroer

Onderzoekster en docent Katharina Smets won de derde plaats op de Prix Europe met haar radioprogramma Misia op Klara.

👂 Misia

Ook vorig jaar werden er veel prijzen bij elkaar gespaard door de alumni Drama. Lees meer hier