Prijzen voor oud-studenten Drama | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Prijzen voor oud-studenten Drama

Prijzen voor oud-studenten Drama

Foto © rv

Het was een feestelijk weekend voor de opleiding Drama van het Conservatorium. Niet alleen op het Gala van de Ensors vielen oud-studenten Natalie Broods, Mathias Schoenaerts en Liesa van der Aa in de prijzen, Bruno Vanden Broecke ging aan de haal met de Louis D'or in Nederland.

Oud-student Bruno Vanden Broecke wint de prestigieuze Nederlandse Louis d'Or voor zijn vertolking in 'Para'. Voor deze monoloog kroop Vanden Broecke in de huid van een ex-commando en vertelt hij over zijn deelname aan de Belgische vredesmissie in Somalië, 25 jaar geleden. Dat deed hij met veel overtuiging: ‘In alles is Bruno Vanden Broecke in ‘Para’ een acteur die niet lijkt te acteren: hij wórdt zijn personage’, aldus de jury. Lees meer.

In eigen land gingen de Ensors voor beste acteur en actrice naar oud-studenten Matthias Schoenaerts en Natali Broods. Liesa van der Aa schreef de muziek voor 'Cargo' die bekroond werd met een Ensor voor Beste Muziek. Mathias Schoenaerts werd geprezen voor zijn rol in 'Le fidèle’ van regisseur Michaël R. Roskam. Natali Broods viel tijdens het Gala van de Ensors in de prijzen voor haar bijdrage in ’Façades’. Lees meer.

Natalie Broods kon je aan de slag zien tijdens De Dinsdagen. Op de dinsdagavonden tijdens het Lesfestival worden de zogenaamde Dinsdagen georganiseerd, theatermakers praten over hun loopbaan en opleiding. Deze twee avonden worden dit jaar voor het eerst opengesteld voor het publiek.