Supernova 2022: Ryelandt Trio en Firgun Ensemble in de prijzen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Supernova 2022: Ryelandt Trio en Firgun Ensemble in de prijzen

Supernova 2022: Ryelandt Trio en Firgun Ensemble in de prijzen

Na een jaar onderbreking gingen een tiental Belgische organisaties uit de wereld van de klassieke muziek voor de achtste keer op zoek naar jonge, veelbelovende kamermuziekensembles: de Supernova’s van 2022! Op 31 januari 2022 werden de winnaars van de jongste editie bekend gemaakt. De jury bekroonde het Firgun Ensemble, het Ryelandt Trio ging met de publieksprijs aan de haal. Beide ensembles bestaan uit alumni van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. 

De jury van SUPERNOVA koos voor diversiteit en bekroonde het Firgun Ensemble als een van de twee winnaars. Het Firgun Ensemble bestaat uit Emile Souvagie (klarinet), Ludovic Bataillie (viool), Ciska Vandelanotte (viool), Jasmien Van Hauthem (altviool) en Karin Broeckhove Ibarra (cello). Ze specialiseren zich in het repertoire dat geschreven is voor klarinet en strijkkwartet. Het ensemble is ontstaan in het voorjaar van 2017 uit studenten, maar vooral ook vrienden van de koninklijke conservatoria van Antwerpen en Brussel. Aan de overwinning hangt ook een concertreeks vast. Vanaf zondag 13 maart start het ensemble aan een rondje België. Hun eerste concert vindt plaats in Bozar, in het kader van het Klarafestival.

De publieksprijs was voor het Ryelandt Trio. Pieter-Jan Verhoyen (piano), Jeroen De Beer (cello) en Pieter-Jan De Smet (cello) vonden elkaar in 2019. En ensemble profileert zich enerzijds als liefhebber van Belgische muziek en anderzijds als uitvoerder van minder bekende werken. Enkele weken geleden konden we hen nog strikken voor een aperitiefconcert in het kader van de concertreeks 'Jong Geluid'.

De SUPERNOVA's zijn voor jonge, veelbelovende artiesten een springplank naar meer naamsbekendheid en speelkansen. Die wensen we hen van harte toe.

Foto: Ryelandt Trio