Frank Agsteribbe | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Node
  • Frank Agsteribbe

Frank Agsteribbe

Frank Agsteribbe (°1968) is een veelzijdig musicus die zich profileert als dirigent, klavierspeler en componist. Als continuospeler werkte hij bij de meest vooraanstaande Vlaamse barokensembles waarmee hij wereldwijd concerteerde. Samen met contrabassist Tom Devaere richtte hij B’Rock op, waarbij hij zowel klavecinist als (gast)dirigent is. Als dirigent is Frank Agsteribbe actief in zowel opera, oude muziek en hedendaagse muziek. Hij dirigeerde Symfonie 4 van Mahler, Spring Symphony van Britten, Schönberg, Nelson Mass van Haydn, La Bohème van Puccini, Symfonieën 5 en 6 van Beethoven en Symfonie 1 van Brahms. 

Frank Agsteribbe is eerste dirigent bij het vocaal ensemble Canto LX. Hij hercreëerde muziek van Fiocco, Brehy, Vanden Gheyn, di Martinelli, ... Hij heeft inmiddels meer dan 80 composities op zijn naam staan, waarvan het grootste gedeelte geschreven werd in opdracht. Meer dan 40 van zijn composities werden opgenomen op cd of radio, en werden over de hele wereld uitgezonden (USA, Canada). Belangrijke creaties vonden plaats in Brazilië, Berlijn (Konzerthaus en Deutsche Oper) en het Gaudeamus Festival in Amsterdam. 

Sinds 1989 is Frank Agsteribbe docent aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij ook als dirigent en projectleider voor oude muziek werkt en er de academisering mee uitbouwt. 

Website: www.frankagsteribbe.be

Aan het KCA verbonden als: docent Analyse, Kamermuziek, Literatuurstudie/repertoire, Onderzoekspraktijk