Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating master Percussie
Muziek

STAP 2. Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden dien je als tweede stap te slagen voor de artistieke toelatingsproef.

Data artistieke toelatingsproeven Percussie

Sessies Toelatingsproeven Datum Uur deadline
Sessie 1 Percussie en marimba (online*) 25 april 2020 14:00 15 april 2020
  Algemene muziekleer en gehoorvorming verplaatst naar 24 augustus 2020 (sessie 2)*    
Sessie 2 Percussie 26 augustus 2020 13:00 16 augustus 2020
  Marimba 26 augustus 2020 15:00 16 augustus 2020
  Algemene muziekleer en gehoorvorming 24 augustus 2020 10:00 16 augustus 2020

*De maatregelen die het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) neemt om de verspreiding van het Coronavirus in te dijken hebben invloed op de toelatingsproeven Muziek klassiek in april en mei.

  • De eerste sessie van de toelatingsproeven in april en mei zullen online plaatsvinden. Onder punt '4. De dag van de toelatingsproef' kan je meer informatie terugvinden over de online deelname aan de toelatingsproef.
  • De oriënterende proeven Algemene muziekleer en gehoor én de toelatingsproeven Koor- en Hafabradirectie worden door alle kandidaten live afgelegd tijdens de tweede examenperiode of tijdens de introductieweek (van 14 tot 18 september 2020, exact moment nog te bepalen). 
  • Voor Jazz verandert er niets, de toelatingsproeven gaan op de aangegeven data 'live' door.

De tweede sessie (instrument- of zangproef, toelatingsproeven Directie en de oriënterende proeven) gaat gewoon 'live' door. 

Wil je deelnemen aan de artistieke toelatingsproef Muziek? Volg dan deze procedure:

1. Registreer je online

Deadline registratie Muziek Klassiek: 

  • Sessie 1 – 15/04/2020
  • Sessie 2 – 16/08/2020

Deadline registratie Jazz:

  • Sessie 1 – 10/05/2020
  • Sessie 2 – nog te bepalen

 

2. Betaal online de administratieve kost
Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

3. Bereid je voor op de artistieke toelatingsproef
 

4. De dag van de toelatingsproef
ONLINE DEELNAME
Uitzonderlijk gaan alle toelatingsproeven van Sessie 1 in april en mei online door. Je doet toelatingsproef op basis van een video-opname met het gevraagde programma en een motivatievideo in het Nederlands of Engels. Deze moet je digitaal bezorgen aan het studentensecretariaat vóór de datum van de toelatingsproef. Deze zullen beoordeeld worden door de jury van de toelatingsproef. Exacte instructies krijg je via mail na inschrijving. Ben je al ingeschreven? Dan ontvang je de extra instructies van de studentenadministratie. Indien een buitenlandse kandidaat-student van buiten de EU niet aanwezig kan zijn tijdens de tweede sessie op de dag van de toelatingsproef, kan toegelaten worden om zich digitaal kandidaat te stellen. 

LIVE DEELNAME
De toelatingsproeven tijdens sessie 2 gaan door in het Koninklijk Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen.
Zonder registratie en bewijs van betaling word je doorverwezen naar een volgende sessie toelatingsproeven.

5. Bevestiging resultaat
De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.
Een kandidaat student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef