Anne-Lise Brevers | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Anne-Lise Brevers

Anne-Lise Brevers

Anne-Lise Brevers Kuhn (°1981, BE/USA) is danskunstenaar, onderzoeker en choreograaf. 

Opgeleid in klassiek ballet door Menia Martinez, behaalde ze een MA in Dance SCL aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, haar masterproject werd bekroond met de PlayRight Prijs.  

Ze werkte als freelance danseres voor verschillende choreografen voor ze Cindy Van Acker ontmoette in 2010 toen ze danste voor de Parsifal van Romeo Castellucci in de Munt. Daarna vervoegde ze de Cie Greffe in Genève voor de creatie en tournee van Diffraction tot 2015.  

In 2016/2017 werkte ze mee aan de choreografie van Damien Jalet van Suspiria van Luca Guadagnino terwijl ze Mia Goth en Tilda Swinton coachte voor hun dansrollen in de film. In 2017 begon ze nauw samen te werken met Jan Martens als repetitor en artistiek assistent (Rule of Three en Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones). In 2021 speelde haar immersieve werk Shy Works in deSingel in Antwerpen in het kader van het Bouge B festival en choreografeerde ze Olga Neuwirth's Bählamms Fest onder regie van Dead Centre, voor de Ruhrtriennale.   

Sinds 2021 doceert ze de klas Embodied theory aan de tweedejaarsstudenten van de Master Dance, en begeleidt ze hun traject naar het uiteindelijke masterproject.

Functie: Embodied Theory, mentor Masterproject