Heide Hinrichs | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Heide Hinrichs

Heide Hinrichs

Heide Hinrichs woont en werkt in Brussel.

Na haar solotentoonstellingen, Borrowed Tails (samengesteld door Marisa Sanchez) in het Seattle Art Museum in 2010 en Echoes (samengesteld door Susanne Weiß) in de Heidelberger Kunstverein in 2012, werd ze bekroond met de Villa Romana Fellowship voor 2013. In 2014 was ze een collega in het MMCA Seoul International Residency Program, waar ze verder werkte aan haar langlopende project "Silent Sisters / Stille Schwestern", een ongeautoriseerde vertaling in tekst en kunstwerken in gesprek met het boek van Theresa Hak Kyung Cha, DICTEE, dat in 2018 werd voltooid. Voor de eerste Kathmandu Triënnale, 2017 ontwikkelde Hinrichs op uitnodiging van Philippe Van Cauteren het project "On Some of the Birds of Nepal (Parting the Animal Kingdom of the East)".

De laatste twee jaar werkte Hinrichs aan het samenwerkingsproject second-shelf.org in de bibliotheek van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Een presentatie van inscripties werd ondergebracht in Follow the Mud, Beeler Gallery van Columbus College of Art & Design, gecureerd door Jo-ey Tang (2020). houdingsedities, Gent verscheen eind 2019 Morning Change, een boek over beweging, locatie en nomadisme binnen het intuïtieve conceptuele oeuvre van de kunstenaar.

Hinrichs studeerde van 2000-02 bij Ulrike Grossarth aan het HfBK Dresden en was in 2005/06 deelnemer aan het HISK, Antwerpen. 

Website: www.4h-club.org