Jeroen Malaise | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Jeroen Malaise

Jeroen Malaise

Jeroen Malaise (°1971, Antwerpen, België) is pianist-componist, docent en onderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij richt zich voornamelijk op hedendaagse muziekbeleving en heeft een fascinatie voor diverse tradities en verschillende vormen van improvisatie. Jeroen bespeelde reeds op jonge leeftijd verschillende klavierinstrumenten, waaronder klavichord, klavecimbel en piano. Hij studeerde bij Jan Vermeulen, Jacques Detiège, Remy Syrier, Wim Henderickx, Luc Van Hove en behaalde master en bachelor met de hoogste en grote onderscheidingen voor piano, klavecimbel en compositie. Voor barok en klassieke improvisatie volgde hij lessen bij Ewald Demeyere, voor jazz piano bij Christoph Erbstösser.

Jeroen trad op met verschillende producties in de meeste Europese landen en verschillende continenten, en was hierbij te gast op Beijing Music Festival, Royal Opera House London, National Arts Centre Ottawa, Wiener Konzerthaus, Cage Festival Amsterdam, Ligeti Festival Amsterdam, RomaEurope festival, Kunming Spring Festival, Les Coups de Theâtre Montreal, etc. Hij won verschillende nationale en internationale prijzen.

Hij creëerde meerdere projecten die kunst inbedden in een maatschappelijke context, zoals het Cobane Collectief met muzikant vluchtelingen, en meer recent het Congo Echoes Project als reflectie op de hedendaagse omgang met koloniaal erfgoed.

In 2020 verscheen zijn eerste soloalbum met eigen composities bij Et’cetera Records met als titel Keyboard Works Part 1.

Aan het Conservatorium Antwerpen is hij werkzaam als onderzoeker en docent. Hij doceert improvisatie en praktische harmonie aan de studenten van de piano afdeling en hij is hoofddocent van artistieke afstudeerprojecten en ondernemerschap voor masterstudenten. Als pianodocent is hij verbonden aan de Muziekacademie Borgerhout.

Als onderzoeker en docent heeft Jeroen een specifieke focus op ‘The Art of Preluding’.

Aan het KCA verbonden als: docent Praktische Harmonie en Improvisatie en onderzoeker

www.the-art-of-preluding.com
www.jeroenmalaise.com