Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Jeroen Malaise

Jeroen Malaise

Jeroen Malaise (°1971, Antwerpen/België) bespeelde reeds op jeugdige leeftijd verschillende klavierinstrumenten, waaronder klavichord, klavecimbel en piano. Hij studeerde onder meer bij Jan Vermeulen, Jacques Detiège en Remy Syrier en behaalde masterdiploma’s piano en klavecimbel met respectievelijk grootste en grote onderscheiding. Compositie studeerde hij bij Wim Henderickx en Luc Van Hove aan het Conservatorium Antwerpen en behaalde zijn bachelordiploma met grote onderscheiding. Voor barok-improvisatie bekwaamde hij zich bij Ewald Demeyere.

Jeroen was met uiteenlopende producties reeds te gast bij Beijing Music Festival, Royal Opera House London, National Arts Centre Ottawa, Wiener Konzerthaus, Cage Festival en Ligeti Festival te Amsterdam, en concerteerde in de meeste Europese landen en verschillende continenten. Zijn repertoire gaat van renaissance- tot hedendaagse muziek.

Hij sleepte verschillende internationale onderscheidingen in de wacht, in 2012 de internationale YAMA Award voor de meest innovatieve en creatieve muziekvoorstelling voor jong publiek met ‘Listen to the Silence’ van Zonzo Compagnie, en in 2013 de Europese YEAH! Award voor performance van het jaar. De productie ‘Porselein’ Muziektheater Transparant werd door de cultuurredactie van De Standaard verkozen tot een van de beste van het jaar 2010.

In 2008 won hij de Jazz Costa Public Award en in 2015 en 2017 de Cantabile Compositiewedstrijd.

Als pedagoog is hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Muziekacademie van Borgerhout.

Website: www.jeroenmalaise.com

Opleidingsonderdelen: Muziek analysePraktijkstudieVakdidactiek groepsmusiceren, Creatief eindproject, Ondernemerschap in de kunsten, Praktische harmonie en improvisatie, Groepsmusiceren