Karin de Fleyt | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Karin de Fleyt

Karin de Fleyt

Karin de Fleyt is fluitiste. Zij behaalde haar Master in 1995 aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, gevolgd door een aggregaat diploma voor het onderwijs (1997) en een postgraduaat aan het Orpheus Instituut (2001).

Zij is een internationaal gerenommeerde soliste in de hedendaagse muziekscène en werkt samen met heel wat bekende componisten, steeds op zoek naar nieuwe experimenten. Karin is fluitiste in Hermes Ensemble. Daarnaast is ze oprichtster van duo NewFLow dat werken voor lage fluiten creëert, samen met Carla Rees.

Karin de Fleyt was principal lecturer fluit en kamermuziek aan Leeds Conservatoire (2013-2021) en is sinds 2009 vakdidacticus in de Educatieve Master aan KASK & Conservatorium te Gent.

Binnen het Conservatorium is de Fleyt coördinator van de onderzoeksgroep CORPoREAL sinds februari 2020. Ze voltooide twee onderzoeksprojecten aan het Conservatorium en de Academie: ‘Sonore Continuum - een blik op intermediaal instrumentaaltheater bij Lucien Goethals’ (2018 - 2019) en ‘From Zero to Void: Creative encounters between Mary Bauermeister and Karlheinz Stockhausen’ (2015 - 2016). Vanaf september 2022 start ze een doctoraat in Antwerpen met als titel ‘Perspectives on time in the music by Stockhausen: the experience of a performer’.

www.karindefleyt.be

Beeld © Paul Cliff