Levente Kende | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Levente Kende

Levente Kende

Levente Kende studeerde aan het Bartók Conservatorium en aan de Liszt-Academie bij Prof. Wehner in Budapest. In 1969 won hij een speciale prijs in de Beethovenwedstrijd van de Hongaarse Radio. Drie  jaar later won hij  de Grand Prix van de Liszt-Academie en behaalde hetzelfde jaar zijn einddiploma als pianovirtuoos.

Hij volgde meestercursussen bij Maestro Zecchi en studeerde te Moskou aan het Tsjaikovsky-Conservatorium bij Prof. Mezhloemov. Hij behaalde het Speciaal Hoger Diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In 1975 kreeg hij de Alex de Vriesprijs en van 1977 tot 1980 was hij assistent van Maestro Carlo Zecchi tijdens diens meestercursussen in Salzburg en in Citta di Castello. Hij concerteerde in alle Oost-Europese landen, in Scandinavië, Spanje, Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Turkije en trad regelmatig op voor diverse festivals. In 1994 nam hij late  pianowerken van Liszt op voor zijn eerste solo-cd en in december 1999 kwam zijn tweede Liszt-cd uit. Naast zijn solistische loopbaan vormt hij samen met zijn vrouw Heidi Hendrickx een welbekend pianoduo. Als begeleider van zangers en kamermuziekensembles geeft hij bovendien concerten en heeft hij meegewerkt aan een zestigtal platen en cd-opnames.

Hij was mentor aan het Orpheusinstituut (Gent) en gastdocent aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Brussel. Hij gaf masterclasses in Salzburg, in Noth (Frankrijk), in Amsterdam, in Dilbeek/Brussel en in Waco (Texas).

Opleidingsonderdelen: Kamermuziek, Assistent piano