Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Magda Thielemans

Magda Thielemans

Magda Thielemans (Leuven, 1964) kreeg haar lagere dansopleiding aan het conservatorium van Leuven en vervolgde haar dansstudies aan het Hoger Instituut voor Dans (nu: Koninklijk Conservatorium Antwerpen, School of Arts AP Hogeschool). Ze behaalde met onderscheiding het Getuigschrift van Pedagogische Bekwaamheid en studeerde later met grote onderscheiding af als gegradueerde in de Hedendaagse Dans. Naast haar werk als danser en danspedagoog begon ze al vroeg les te geven aan niet-dansers. Aan het Antwerpse conservatorium ontwikkelde ze de bewegingstraining voor acteurs en zangers. Later richtte ze haar aandacht ook naar de musicus. Samen met Anne Schütt en Nathalie Roussel startte ze een onderzoeksprogramma naar letselpreventie bij professionele muzikanten. In het door haar geïnitieerde opleidingsonderdeel Lichamelijk Bewustzijn leren de studenten-musici een ontspannen, correcte houding, hoe ze onbelast kunnen spelen en wat een goede studiehygiëne is.

Magda Thielemans geeft regelmatig navormingen en masterclasses over dit onderwerp. Daarnaast maakt ze ook deel uit van het docententeam van de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo en van de International Opera Academy in Gent.

Opleidingsonderdelen: Lichamelijk bewustzijn, Lichamelijk bewustzijn voor docenten (onderdeel Vakdidactiek Instrument/zang)