Marco Fusi | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Marco Fusi

Marco Fusi

Marco Fusi is violist, onderzoeker en gepassioneerd voorstander van hedendaagse muziek. Zijn activiteit als performer is sterk gericht op solowerken die 'radicale' esthetica onderzoeken (John Cage, Giacinto Scelsi, Salvatore Sciarrino, Pierluigi Billone). Hiervoor verricht hij constant onderzoek naar geluidsparameters, stilistische context en de relatie componist/uitvoerder.

Via onderzoeken in de archieven van de Fondazione Isabella Scelsi (Rome), leidde de ontdekking van het nooit uitgevoerde of gepubliceerde Divertimento N. 1 voor viool en piano door Giacinto Scelsi tot een onderzoeksresidentie aan het Orpheus Instituut in Gent. Hier deed hij onderzoek naar alle invloeden rondom het werk en alle bekende aspecten van het compositieproces van Scelsi. Fusi zet zijn doctoraal onderzoek voort naar het opzetten van een geïnformeerde uitvoeringspraktijk van de werken voor soloviool door Giacinto Scelsi.

Marco Fusi geeft lezingen en workshops aan Columbia University, University of California - Berkeley, Basel Musikhochschule, New York University, Boston University, Royal Danish Academy of Music - Kopenhagen, Cité de la Musique et de la Danse - Strasbourg, University of Chicago. Hij doceert hedendaagse kamermuziek aan het Conservatorium van Milaan "G. Verdi”.

www.marcofusi.net