Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Dans
  • Programma

Programma

Het opleidingsprogramma van de bachelor, master en educatieve master Dans kan je onderaan de pagina bekijken. Je kan ook, van zodra de programma's volledig gekend zijn, doorklikken op de ects fiches per opleidingsonderdeel met daarin een omschrijving van de studieomvang, studietijd, onderwijsorganisatie, leerinhoud, toetsvormen en eindcompetenties.

BACHELOR DANS

De bacheloropleiding Dans is een professionele bachelor van drie jaar of 180 studiepunten. Tijdens je studie word je geconfronteerd met een diversiteit aan hedendaagse danstechnieken, je komt in contact met choreografen en kunstenaars uit binnen en buitenland, je wordt uitgedaagd om je potentieel te ontwikkelen en een danskunstenaar te worden met een visie en een authentieke persoonlijkheid.

SCHAKELPROGRAMMA

Studenten met een diploma Professionele Bachelor Dans dienen eerst een schakelprogramma (45 studiepunten) te volgen alvorens in te stromen in de Master. Het omvat vakken als kunstfilosofie, performance-analyse, onderzoeksmethodiek en kunstwetenschappen.  Studenten krijgen inzicht in nieuwe perspectieven en ontwikkelen vaardigheden in wetenschappelijk onderzoek, documentatie en reflectie. Een portfolio is ook vereist en wordt gedurende de hele master als container voor reflectie voortgezet. Studenten die een Academische Bachelor behaalden, volgen een individueel voorbereidingsprogramma.

Het voorbereidings- en schakelprogramma start in september 2019 voorafgaand aan de eerste module van de master.
Klik hier voor het lessenschema van het schakelprogramma.

Het opleidingsprogramma van de drie bachelorjaren, het schakelprogramma en de master kan je hieronder bekijken.

Je kan binnenkort ook doorklikken op de ects fiches per opleidingsonderdeel met daarin een omschrijving van de studieomvang, studietijd, onderwijsorganisatie, leerinhoud, toetsvormen en eindcompetenties.

MASTER DANS

'Embodied Artistic Research'

De Master Dans is een deeltijdse opleiding van 60 studiepunten die wordt georganiseerd in vier modules, gespreid over twee jaar. Een deel van de opleiding zal worden uitgewerkt in dialoog of samenwerking met partnerinstellingen in Antwerpen en België, zoals deSingel en Universiteit Antwerpen. De modules bestaan uit twee tot drie intensieve, collectieve lesweken. Aanwezigheid op de campus is voor deze modules verplicht.

Voor de eerste ronde vinden de modules plaats in volgende perioden (te bevestigen):

  • Module 1: februari 2020
  • Module 2: september 2020
  • Module 3: februari 2021
  • Module 4: september 2021

Elk van deze modules wordt gevolgd door een individueel onderzoeks- en praktijktraject dat door de student kan worden georganiseerd in de regio waar zij verblijft.

Educatieve master Muziek & Podiumkunsten, afstudeerrichting Dans

De studiebelasting van de Educatieve Master Dans bedraagt 120 ECTS-studiepunten per academiejaar, dit is het equivalent van minimum 1500 en maximum 1800 uren onderwijs- en andere studieactiviteiten (studieomvang), inclusief de tijd die nodig is voor de persoonlijke verwerking van de leerinhoud. 

Heb je reeds een master Dans, bachelor Dans of een stevige carrière als danser achter de rug? Dan kan je mogelijks één van onze overige trajecten Teaching Artist Dans volgen.

MODELTRAJECTEN ACADEMIEJAAR 2019-2020

(onder voorbehoud van wijzigingen)