The Color in Shadow, een onderzoek naar de subtiele kwaliteiten van resonanties in de ruimtes tussen de dingen. | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • The Color in Shadow, een onderzoek naar de subtiele kwaliteiten van resonanties in de ruimtes tussen de dingen.

The Color in Shadow, een onderzoek naar de subtiele kwaliteiten van resonanties in de ruimtes tussen de dingen.

The Color in Shadow is een praktijkgericht artistiek onderzoeksproject van musicus-componist Eric Thielemans. Dit transdisciplinaire onderzoek wil de voorwaarden onderzoeken van een breed scala aan ruimtes waarin we creëren, uitvoeren en ons werk vertonen. Het project is gebaseerd op twee vragen: Wat gebeurt er al in een ruimte voordat we er iets in doen? Hoe kunnen we dit laten horen/zien/voelen door middel van collaboratieve interdisciplinaire artistieke creatie?

Het is een onderzoek naar de aard van perceptie, klimatologie en atmosfeer en een reflectie op het idee van genius loci en de maskers van onze tijd. "Counterpointing the loss of connection and alienation in the 'professional' artistic field caused by formatting and reduction of richness and layeredness of meaning due to the acceleration of our times." (Hartmut Rosa)

Thielemans zal zich concentreren op het in kaart brengen van het onderzoek, het maken van kaders en scores voor artistieke co-creatie op basis van specifieke vragen die rijzen tijdens (soms publiekelijk georganiseerde) dialogen met de samenwerkende kunstenaars.

Samenwerkende kunstenaars:
Josse De Pauw, Björn Schmeltzer, Arocha-Schraenen, Esther Venrooy, Nico Dockx, Wim Henderickx, Fransisco Lopez, Jean-Yves Evrard, Ramutcho Matta, Alain Franco, Chantal Acda, Jan Maertens (lichtontwerper), Theun Mosk, Serge Verstockt, ...

Dramaturg:
Walter Weyns

Partners: CASSTL (Antwerpen), Vooruit en Gouvernement (Gent), Champ d'Action (Antwerpen)

Website: Check www.ericthielemans.com voor updates en publieke events

ONDERZOEKER(S)