Per Forza di Levare | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • Per Forza di Levare

Per Forza di Levare

Dit project wil onderzoeken hoe de traditionele praktijk van steenhouwen, met zijn aangeboren gewelddadige aard, verband houdt met het geweld van menselijk gedrag in de samenleving. Het onderzoek impliceert een dialectische wisselwerking tussen theorie en praktijk. Een multidisciplinaire studie over geweld vormt de theoretische grond waarop een artistieke praxis, gecommuniceerd met grondige kennis van het traditionele en hedendaagse ambacht van steenhouwen, wordt ontwikkeld.

Deze praktijk is gericht op het aanpakken van het problematische verschil tussen de weergave van geweld en het daadwerkelijke apparaat. De manifestatie van geweld in al zijn aspecten wordt systematisch onderzocht door middel van literaire en kritische theorie en wordt verwerkt in artistieke praktijken die resulteren in een reeks sculpturale werken.

Het project zal bijdragen aan het huidige onderzoek naar de esthetiek van geweld op het gebied van beeldende kunst en humaniora, terwijl het ook betrekking heeft op sociaal-politieke evenementen zoals, onder meer, de crisis in het Midden-Oosten.

Promotoren: Gert Verschaegen & Ria De Boodt

ONDERZOEKER(S)