En daarna master Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Master Dans
  • En daarna

En daarna

Gedurende de masteropleiding Dans verruim je je perspectief op danspraktijken en -onderzoek om opnieuw te ontdekken wat het betekent om vandaag de dag een danskunstenaar te zijn. Na je opleiding ben je in staat het werkveld te bevragen en vorm te geven.

Alumni en studenten zijn actief in het artistieke werkveld en ontwikkelen hun eigen praktijk in - en niet beperkt tot: artistieke residenties, festivals in Europa, onderzoeksprojecten aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en dansgezelschappen als repetitor en artistiek assistent. Daarnaast zijn ze ook werkzaam als dansdocent in verschillende plekken in België en in Nederland; als dansvideograaf; als freelance danser in internationale projecten, als choreograaf en als curator van festivals.

Huidige studenten

Inês de Sousa Carijó (BR/BE), Ema Crnić (HR), Francesco D'Amelio (IT), [EMA] Emma Helena Dieltiens (BE), Victor Dumont (BE), Agnese Forlani (IT), Loïs Martens (BE), Sergi Parés (SP/BE), Julia Romain (NL), Cyriel Lucas (BE), Isabella Daffara (IT), Raphael Phillipe Damasceno (BR/SP), [EMA] Rebeca Fokkema (NL), Élie Fonfrède (FR), Fyllenia Grigoriou (GR), Marcos Martincano (SP), Jenneke Slaets (BE), [EMA] Libby Ward (BE/UK), Eleonora Vrdoljak (HR), [EMA] Ehren Verrelst (BE)

Alumni

Rocio Barriga (SP), Myrthe Bokelmann (NL), Anne-lise Brévers (BE/US), Sarah Deppe (FR), Noelle Lahaye (BE), [EMA] Lot Jansen (BE), Emmanouela Pechynaki Mamounaki (GR), Eva Maes (BE), Sophia Danae Vorvila (GR), Christina Skoutela (GR)

Verder studeren? Dat kan! 

Na je masterdiploma kun je de educatieve master Muziek & Podiumkunsten afstudeerrichting Dans (60 studiepunten) volgen. Er wordt een individueel studieprogramma samengesteld zodat de opleiding in combinatie met je artistiek-pedagogische praktijk kan worden gevolgd.

Verder onderzoeken? Dat kan! 

Als je je artistieke praktijk verder wil ontwikkelen in een onderzoekskader, kan je je kandidaat stellen als onderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen of de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Beide instituten verspreiden jaarlijks oproepen voor onderzoeksprogramma's. Als je geïnteresseerd bent om je aan te melden voor een onderzoeksprogramma, bekijk dan de mogelijkheden voor onderzoeksoproepen en onderzoeksgroepen. Je kunt je onderzoek ook verder ontwikkelen met een doctoraat. Als je interesse hebt in een doctoraatsprogramma, bekijk dan de doctoraatsprojecten.

Aanbod aan alumni

Ben je afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, het vroegere Herman Teirlinck Instituut, Studio Herman Teirlinck of Hoger Instituut voor Dans, dan behoor je tot onze alumni. Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen koestert zijn alumni en houdt graag contact. Alumni kunnen via dit formulier hun gegevens invoeren of updaten. Via onze alumnigroep kan je berichten posten over je artistieke activiteiten, vrienden en jezelf taggen in foto's en zoeken naar klasgenoten of een artistieke kompaan voor een project. 

📷 © Boris Bruegel - Polly Rocket - Christina Skoutella 2021