Performance Practices in Perspective: Operetta in Ancient, Old and Current Approaches | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Performance Practices in Perspective: Operetta in Ancient, Old and Current Approaches

Performance Practices in Perspective: Operetta in Ancient, Old and Current Approaches

Seminarie 'Performance Practices in Perspective: Operetta in Ancient, Old and Current Approaches'
georganiseerd door Stijn Saveniers
 

Dit seminarie heeft als doel verschillende benaderingen van de uitvoering van operette te verkennen, met name het muzikale aspect en de relatie tot het komische verhaal.

De mogelijkheid om komedie, vooral muzikale komedie, te vertolken wordt vaak gezien als puur talent. Deze zienswijze staat in contrast met de educatieve methoden die in de kunst worden gebruikt, waarbij creativiteit en vakmanschap essentieel zijn. Dit seminarie onderzoekt het bestaan van een komische uitvoeringstraditie in de operettewereld. Dirigenten, zangers en regisseurszullen tijdens een rondetafelgesprek de restanten van een mondelinge traditie en hedendaagse opvattingen over operette-uitvoering bespreken. De lezing door Adam Benzwi, dirigent aan de Komische Oper Berlin, gaat vooraf aan dit gesprek.

Na de lunch zal Stijn Saveniers enkele onderzoeksbevindingen presenteren, gevolgd door de uitvoering van een operette van Eva Dell'Aqua, Une Ruse de Pierrette.

Jan Dewilde zal de bredere artistieke en Belgische context van operette kaderen.
Muzikale intermezzo's en pauzes voor koffie en lunch zullen het programma aanvullen.

voor het dagprogramma, klik HIER 

beeld (c) Björn Comhaire