10 jaar Breathing met Gregory Hutchinson | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
 • Home
 • News
 • 10 jaar Breathing met Gregory Hutchinson

10 jaar Breathing met Gregory Hutchinson

Zelf podiumkansen creëren, een eigen muzikale identiteit ontwikkelen, contact met het artistieke werkveld, het zijn maar enkele van de redenen waarom in 2011 beslist werd om de Breathing-concerten in het leven te roepen voor de studenten Jazz. Het concept is simpel, maar daarom niet altijd eenvoudig: een internationaal gevestigde jazzmuzikant wordt geëngageerd voor een diepgaande en uitgebreide coaching die uiteindelijk uitmondt in een concert.


Ondertussen werden er al bijna 50 concerten georganiseerd. Gevierde muzikanten uit binnen- en buitenland vergezelden de studenten op de podia van het Conservatorium en daarbuiten. Een concertenreeks om fier over te zijn en dus mogen we het tienjarig bestaan ervan niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

We zijn dan ook heel tevreden dat we dat feest kunnen organiseren met levende legende Gregory Hutchinson. De Amerikaanse muzikant is een van de meest gerespecteerde jazzdrummers van onze tijd. Hij zat, dankzij zijn vader, al van jongs af achter de drums, maar zijn carrière nam pas echt een vlucht in de late jaren ’80, toen hij een plek kreeg in de vaste begeleidingsband van Red Rodney. In de jaren die daarop volgen speelde hij samen met ontelbare jazzgrootheden waaronder Betty Carter, Joshua Redman, Dianne Reeves, Wynton Marsalis, John Scofield, Roy Hargrove en Diana Krall.

Op 23 december deelt Hutchinson het podium van de Singer met studenten Seba Colson (trompet), Samuel Cooremans (piano), Wolf de Backer (contrabas) en Robbe Broeckx (drums), het resultaat van tien intense repetitiedagen samen.

 

December is jazzmaand aan het Conservatorium

Onze studenten en alumni wacht een drukke decembermaand! Niet alleen Gregory Hutchinson gaat met enkelen van hen aan het werk. Er staan nog drie performances op het programma:  

 • 8 december, de Singer Rijkevorsel: Soet Kempeneer Trio feat. Magic Malik: First meeting
  Na een week repeteren, delen alumnus Soet Kempeneer en zijn trio het podium met de Franse jazzfluitist Magic Malik.
   
 • 9 december, Rataplan Antwerpen: Jazz’s Cool Project
  Het Jazz’s Cool project verenigt studenten uit de Conservatoria van Antwerpen, Aarhus/Aalborg, Helsinki, Den Haag, Krakow, Budapest en Rome in zes internationale ensembles onder leiding van een gerenommeerde coach. Elk ensemble repeteerde eind oktober een week lang in Rome (St Louis College of Music) en speelde op het einde van die week in Casa del Jazz.

  Terwijl onze studenten opneiuw naar het buitenland trekken voor hun gastoptredens, verwelkomen we twee van de combo's in Antwerpen:
  • Het sextet olv de Italiaanse pianist Ramberto Ciammarughi
  • Het sextet olv klarinettist Gabriele Mirabassi
    
 • 9 december, Werkplaats Walter Brussel, Breathing met Bo Van der Werf
  Double bill met Oren Ambarchi - Eric Thielemans! Baritonsaxofonist Bo van der Werft opent de avond met studenten Jany Van Lul (trompet), Thibaut Deryckere (piano), Griet Grypdonck (bas) en Simon de Rover (drums).

 

Foto van het Jazz's Cool Project