Thomas Moore wordt lid van De Jonge Academie | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Thomas Moore wordt lid van De Jonge Academie

Thomas Moore wordt lid van De Jonge Academie

Mooi nieuws voor docent en onderzoeker aan het conservatorium, Thomas R. Moore. Hij werd, na een open oproep, samen met 9 andere onderzoekers, verkozen tot lid van De Jonge Academie, een groep van beloftevolle jonge wetenschappers en kunstenaars met een eigen kijk op wetenschap, maatschappij, kunst en beleid. 

Thomas Moore: muzikant, onderzoeker, docent

Thomas R. Moore (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) is muzikant, onderzoeker en docent. Hij onderzoekt de veranderende verwachtingen van componisten en artistieke leiders ten aanzien van uitvoerende muzikanten in hedendaagse muziek en podiumkunsten, zoals een steeds flexibelere inzetbaarheid. Hij bestudeert hoe muzikanten zich aanpassen aan die eisen en hoe zij nieuwe vaardigheden ontwikkelen om met die ondergeschikte rol om te gaan. Binnen Koninklijk Conservatorium Antwerpen is hij bovendien docent en vakgroepvoorzitter van de koperblazers. 

De organisatie

De Jonge Academie is een toonaangevende organisatie die voor jonge onderzoekers een kanaal creëert waarin ze hun visie over het huidige wetenschapsbeleid kunnen uiten. De organisatie werkt in de schoot van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letterkunde (KANTL). De Jonge Academie kent wereldwijd een twintigtal afdelingen die met hun succesvolle acties de regeringen en het grote publiek weten te bereiken. 

Thomas R. Moore wordt lid op 1 april 2024 en blijft aan tot 31 maart 2029. Op 6 maart worden de tien nieuwe leden officieel geïnaugureerd.