Chiara Percivati | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Chiara Percivati

Chiara Percivati

Klarinettiste Chiara Percivati interpreteert de muziek van onze tijd. Haar werk als uitvoerend musicus en artistiek onderzoeker richt zich op het verkennen, bevragen en uitbreiden van de symbiotische relatie tussen uitvoerder en instrument.

Chiara Percivati treedt op in internationale festivals en zalen, zoals de Ruhrtriennale, Wiener Festwochen Festival, Holland Festival, Teatro alla Scala, en werkt samen met dirigenten als Peter Rundel, George Benjamin, Daniele Gatti, en Susanna Mälkki. Ze werkt onder andere samen met het Ensemble Modern, het Schallfeld Ensemble, het mdi ensemble, en het Ensemble voor Nieuwe Muziek Tallinn.

Chiara Percivati is lid van het IEMA Ensemble en van de Accademia del Teatro alla Scala, en heeft master's degrees van het Conservatorium van Milaan en de Frankfurt University of Music and Performing Arts. Ze doet onderzoek op het gebied van klarinetpreparatie en – ‘augmentation’ als promovendus aan het Orpheus Instituut en als onderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

http://www.chiarapercivati.net