Liselotte Sels | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Liselotte Sels

Liselotte Sels

Liselotte Sels is klaveciniste, (forte)pianiste en musicologe (PhD). In 2014 voltooide ze haar doctoraat aan de Universiteit Gent, met een dissertatie getiteld Türkü en Halay tussen Gent en Turkije: Een etnografische studie van Turkse volksmuziek in een transnationale context. In 2015 werkte ze als postdoctorale visiting researcher aan de University of California, Santa Barbara, ondersteund door een onderzoeksbeurs/fellowship van het B.A.E.F. (Belgian-American Educational Foundation).

Sinds 2006 heeft Liselotte Sels verschillende vakken gedoceerd aan Hogeschool Gent, Arteveldehogeschool Gent en AP Hogeschool Antwerpen (etnische muziek, etnomusicologische seminaries, muziekgeschiedenis, kunstfilosofie, piano, creatieve sessies), en heeft diverse onderzoeksprojecten begeleid op bachelor-, master- en doctoraatsniveau. Ze studeerde musicologie en piano aan de Universiteit Gent en de Hogeschool Gent en specialiseert zich momenteel in oude muziek (klavecimbel en fortepiano) aan de AP Hogeschool Antwerpen. Ze is actief in solorepertoire, kamermuziek en als continuospeler.

Sinds 2020 is Liselotte Sels de coördinator van de onderzoeksgroep Uitvoeringspraktijk in Perspectief aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. 
 

Website: www.liselottesels.com