Luc Anthonis | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Luc Anthonis

Luc Anthonis

Na zijn humaniora volgt Luc Anthonis muziekstudies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en behaalt Eerste prijzen voor notenleer, dwarsfluit, kamermuziek, harmonie en koordirectie evenals pedagogische diploma's voor dwarsfluit, samenspel en kamermuziek. Hij vervolmaakt zich in koordirectie bij oa. Jan Eelkema, Michael Scheck, Juliaan Wilmots, Roger Leens, Eric Ericson, Simon Halsey, Peter Erdey en anderen.

Vanaf 1982 werkte hij als leraar dwarsfluit, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Muziekacademies te Ekeren en Berchem. Op dit ogenblik is hij dirigent van het “Symfonisch Ensemble Ekeren” (SEE).

In 1980 neemt Luc de leiding van het Jeugdkoor Cantilene over van stichter en bezieler van de C-Koren Jozef Cleymans. In 1989 sticht hij het Vocaal Ensemble Cantando waarmee hij op nationale en internationale wedstrijden prijzen behaalt.

In 2000 behaalt Luc Anthonis zijn meestergraad koordirectie te Antwerpen. In juli 2002 dirigeert hij samen met Kaspars Putnins (Letland) het AGEC Eurochor in Brugge. Hij wordt regelmatig gevraagd te werken met het Vlaams Radio Koor. Ook in het buitenland wordt Luc gevraagd als dirigent en cursusleider: onder andere op de Chor- und Stimmbildungswoche in Burgeis, Italië (Zuid-Tirol) en op de dirigentencursus te Bludenz (Oostenrijk).

Sinds september 2007 is hij docent koordirectie aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen.

Luc Anthonis wordt regelmatig gevraagd als jurylid bij diverse nationale en internationale koorwedstrijden.

Opleidingsonderdelen: Vakgroepvoorzitter Vocale afdeling en Directie, hoofdvak Koordirectie, partituurspel