Renata Lamenza | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Renata Lamenza

Renata Lamenza

Renata Lamenza Epifanio (BR/IT) laveert tussen beeldende kunst, performance, dans, kostuums, onderzoek, moederschap en onderwijs. Ze voltooide haar bachelor Dans aan de Faculdade Angel Vianna, haalde een bachelor Kostuumontwerp aan Senai Cetiqt en een master Kostuumontwerp aan RAFA. Haar project 'Talk to me' is aan zijn 7e samenwerking toe en werd onder andere gepresenteerd in De Studio, Fountain Fest Festival en Queer Arts Festival, Antwerpen. Als performer werkte ze samen met Khadija El Kharraz Alami en Merel Servers.

Ze gebruikt kostuums als een zintuiglijke trigger en stelt ze voor als een middel om te bewegen en als een instrument om een politiek lichaam te activeren. In haar installaties/performances speelt ze met de relatie tussen object-publiek en publiek-performer. Ze nodigt het publiek uit voor een onmiddellijke lichamelijk-zintuiglijke dialoog met het object en de performer, waarbij ze de hoofdrol verplaatst van het werk zelf naar de relatie die ontstaat tussen het werk en de toeschouwer.

Sinds 2018 is ze  onderzoeker aan de Schools of Arts, waarbij ze projecten realiseert zoals 'Talk to me'; 'Physicallity in the performing arts'; 'TACTICS for a COLLECTIVE BODY' met Stefani Assandri en Onderzoeker (>1).

Sinds 2021 is ze artistiek coördinator van de Master in Dans aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.