Living Equipment: Portable spaces | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • Living Equipment: Portable spaces

Living Equipment: Portable spaces

Sinds een jaar komen de artistieke talen van Michela Dal Brollo en Inés Ballesteros samen.

We creëren en gebruiken verplaatsbare, praktische en conceptuele structuren, die we Living Equipment noemen. Met Living Equipment onderzoeken hoe tijdelijke ruimtes meer heterogene en diverse vormen van urbanisme kunnen stimuleren – ingaand tegen een tendens tot privatisering en controle van de openbare ruimte. De instrumenten die we ontwikkelen trachten potentiële katalysatoren te zijn van sociale situaties die ruimtelijke en sociale grenzen tijdelijk overschrijden of verzachten.

Tijdens de huidige pandemiecrisis is de noodzaak om de openbare ruimte terug te winnen als plek voor de gemeenschap – en niet voor consumptie en transit – duidelijker geworden dan ooit. Hoe kunnen wij als in situ kunstenaars het nadenken over en heractiveren van gemeenschapsruimten faciliteren?

In dit onderzoek ontwikkelen wij een draagbare structuur voor de tussenruimten van Antwerpen. Het ontwerp van de structuur zal gebaseerd zijn op onderzoek naar alledaagse schuilplekken. De nieuwe structuur zal werken als tijdelijke culturele ontmoetingsplek, observatorium van de ruimtelijke dynamiek en als "in situ studio". Om te kunnen functioneren binnen en te communiceren met verschillende ruimten van Antwerpen, zal de multifunctionele structuur verplaatsbaar en opvouwbaar zijn. De activering van de structuur gebeurt met buren, kunstenaars en studenten.