In de kijker | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • In de kijker

In de kijker

NIEUWS

Kunstenaarsstatuut wordt kunstwerkattest: wat weten we nu?

Twintig jaar geleden werd het kunstenaarsstatuut in het leven geroepen, een aanpassing van de regels rond sociale zekerheid die was toegespitst op kunstenaars. Momenteel ligt er een grondige hervorming op tafel: het zogenaamde kunstwerkattest. De wijziging komt er in samenspraak met het participatieplatform Working in the Arts. (bron: Kunstenpunt)

Wil je meer weten over de hervorming van het kunstenaarsstatuut naar het kunstenaarsattest en het profiel van kunstwerker? Schrijf je dan in voor deze webinar van Cultuurloket!

IN DE KIJKER

De Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten blaast binnenkort 360 kaarsjes uit. Je kan je dus al inbeelden hoeveel studenten de afgelopen jaren - en eeuwen! – hier zijn afgestuurd en de ateliers en klaslokalen hebben ingeruild voor een carrière in de kunstensector of het culturele veld.

We zetten onze alumni graag in de bloemetjes, maar ook vooral in de kijker.

  • Ben je geïnteresseerd in de activiteiten van onze onderzoekers, docenten en alumni? Bezoek dan de pagina Extra Muros op onze de website.
  • Wil je ons op de hoogte brengen van een nieuwe tentoonstelling, publicatie of prijs die je hebt gewonnen? Aarzel dan niet om een bericht te sturen naar alumni.academy@ap.be.

OPROEP

Gebruik vanaf nu de hashtag #royalacademyantwerpalumni en blijf op de hoogte van elkaars activiteiten!