Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • OPEN CALL Noorderlicht

OPEN CALL Noorderlicht

Ook dit jaar organiseren de Koninklijke Academie, het Koninklijk Conservatorium en AP Hogeschool Noorderlicht. Niet als parade, maar als artistiek parcours. Op donderdag 28 november 2019 om 18u start Noorderlicht zoals steeds in 2060 Antwerpen-Noord. Dit keer gaan we bij de bewoners op bezoek: op 30 binnenlocaties op het De Coninckplein en in de straten rondom. Dat zijn zowel woonkamers, kappers, nachtwinkels, restaurants, cafés, kerken, ... Het publiek wordt verdeeld over zes routes die hen langs vijf adressen leidt. Op het einde komt iedereen terecht op het buurtfeest in Bibliotheek Permeke of in een tent op het plein.

In die ruimtes kan er vanalles gebeuren: living room concert, performances, een korte dialoog, een solozang, een impro, een nieuwe tekst of bestaand verhaal, een liedje, een cross-over tussen beeldende kunsten en podiumkunsten, er is plaats voor experiment maar ook voor clichés. De speel/toon-momenten zijn kort en krachtig: elke performance duurt ongeveer 10 minuten en wordt een paar keer herhaald tijdens de avond. 

De kern van dit project blijft dat we dit zoveel mogelijk voor de mensen uit de buurt willen maken. Er wordt gespeeld voor een publiek met voornamelijk niet-Vlaamse roots. Een publiek van mensen die niet per se vaak de klassieke cultuurtempels frequenteert. Als je graag iets samen mét mensen of verenigingen uit de buurt willen maken dan kan dat in kader van Noorderlicht.

Als achterliggende inhoudelijke kapstok kozen we voor de 30 artikels van de universele verklaring van de rechten van de mens. Vermoedelijk wordt dit een leidraad in het programmaboekje of als slotbeschouwing in de bibliotheek Permeke. De tekst laat veel ruimte om artistiek in te vullen.

Voorstel: 
100 woorden
Benodigdheden qua techniek
Geraamd budget
 
Deadline: 15.04.2019
Mail je voorstel naar art&research@ap.be

Bij vragen, contacteer Barbara Voets: barbara.voets@ap.be