RESEARCH WEEK OKTOBER 2021 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • RESEARCH WEEK OKTOBER 2021

RESEARCH WEEK OKTOBER 2021

Aan de Academie worden jaarlijks twee Research Weeks georganiseerd. Tijdens deze weken staat het onderzoeken door studenten centraal. Er wordt een expliciete verbinding gemaakt tussen onderzoek en onderwijs, wat studenten de kans geeft om kennis te maken met de onderzoeksbasis binnen de Academie. Zij kunnen tijdens de Research Weeks een keuze maken uit diverse research classes.

Deze research classes - georganiseerd, voorbereid en begeleid door onderzoekers van de Academie en/of door extern aangetrokken onderzoekers - zijn experimenteel en reflectief van aard en vertrekken vanuit een thematische, maar niet disciplinegebonden vraagstelling. Ze vormen een toegevoegde waarde voor het vaste curriculum en zijn daar complementair aan. Ze zijn niet-ateliergebonden maar vertrekken vanuit het lopende onderzoek, met een brede scope aan inhoudelijke en/of thematische invalshoeken zodat er voor elke student een relevante onderzoekservaring kan plaatsvinden.

De eerste Research Week van het academiejaar 2021-2022 wordt gehouden in de week voor de herfstvakantie (van 25 tot 29 oktober 2021) en valt samen met de ARTICULATE Research Days. 

PROGRAMMA

Masterstudenten kunnen tijdens deze Research Week kiezen uit de volgende research classes:

‘IT’S (ALL ABOUT) TIME! Part 2 - INTUITION IS A MUSCLE‘
door Els Dietvorst & Dirk Braeckman
‘VISI.ON.AIR: THE MAN WHO FELL TO A DIGITAL EARTH’
door Gina Poortman & Jeroen Cluckers
'BODY. LISTENING. BOOK. LIBRARY. INSTITUTION.' 
door Vijai Patchineelam & Heide Hinrichs
‘WRITING OUT LOUD’
door Stefan Vanthuyne & Inge Henneman
'EAT Y'SELF FITTER'
door Vincent Van Meenen & Boris Van den Eynde
‘PHANTOM RADIO’
door Ine Meganck

PRAKTISCH

Voor wie?
Voor masterstudenten van de Academie die ‘research class 1’ als keuzevak (3STPT) opnemen in hun opleidingsprogramma. In deze week vinden er geen theorielessen plaats, noch is er in deze weken begeleiding in het atelier voorzien. Dit laat deelnemende masters toe om tijd en ruimte te maken voor nieuwe ervaringen.

Informatiesessie 
Om een weloverwogen keuze uit het programma te kunnen maken, wordt er in september per masterclass een infosessie gehouden. Voor meer informatie over de exacte data, klik hierboven op een research class naar keuze en check Intranet voor Studenten voor de praktische details.

Hoe registreren?
Registreren kan vanaf maandag 27 september 2021 (12:00), via Intranet voor Studenten. 
Inschrijvingen verlopen volgens het principe ‘first comes first served’. Eenmaal de keuze voor een specifieke research class werd geregistreerd, kan die keuze niet meer door de student worden gewijzigd. Research classes die volzet zijn kunnen niet meer gekozen worden.

 

(beeld: research class 2020, door Els Dietvorst, foto door Wannes Cré)