Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Drie nieuwe Track Report-boeken

Drie nieuwe Track Report-boeken

De onderzoekers van de Academie zitten niet stil. In twee weken tijd worden er drie Track Report-publicaties gelanceerd. Bence Rohanszky schreef met DELETE Elite. Poetical Tendencies In Graffiti Art een boek over hedendaagse urban art. Hij spreekt over verschillende stijlen en hun concepten in een theoretische context en presenteert elementaire noties van conceptuele graffiti die afgewisseld worden met documentatie en interviews.

Vanaf 21 april is de tentoonstelling 'WORKFLOW. A play with apes and crafts' te zien in Tentoonstellingszaal Zwijgershoek in Sint-Niklaas. Deze groepstentoonstelling gaat samen met het gelijknamige boek van Wim Wauman, curator van de expo. De doctoraatsonderzoeker en beeldend kunstenaar koppelt de term ‘ambachtelijkheid’ los van zijn nostalgische bijklank. Er wordt kritisch verwezen naar massaconsumptie, standaardisatie, namaak en onze maatschappelijke visie hierop. De expo brengt een speels, eigenzinnig verhaal doorspekt met verwijzingen naar oudere science fiction films, academische literatuur, actuele maatschappelijke kwesties én (mens)apen. 

Op 2 mei tenslotte wordt Met open lege handen voorgesteld, een boekje waarin Assia Bert theaterlegende Dora van der Groen in gesprek brengt met Bhagwan Shree Rajneesh en Herman Teirlinck, die beiden leermeesters waren voor Dora. Tijdens de lecture performance brengt de onderzoekster, die aan het Conservatorium verbonden is, de verhalen, gesprekken en boeken uit de kast van Dora op het podium en geeft ze de actrice, pedagoge en regisseuse een symbolische stek op kunstcampus deSingel. 

Track Report is de papieren presentatieruimte van de onderzoeksprojecten aan de Academie.